Over mezelf

dokter tine palet

Als klassiek geschoold arts vind ik het belangrijk dat ik een goede basiskennis van de algemeen gangbare geneeskunde heb en onderhoud, ik woon nascholingsdagen bij om up to date te blijven. In het begin van mijn loopbaan heb ik op spoedgevallen gewerkt en in het Instituut voor tropische geneeskunde. Na een 5 jarige opleiding tot klassiek homeopaat aan het VSU-BNIH werk ik sinds 1997 voltijds als huisarts-homeopaat. Ik neem deel aan congressen als toehoorder en als spreker. Ik werkte 9 jaar in het Homeopathisch Centrum Antwerpen. Sinds 2006 werk ik van thuis als satellietpraktijk van het HCA. Ik heb bijzonder veel ervaring met baby’s en kleine kinderen (immuunsysteem versterken), hoogsensitieve mensen, post traumatisch stresssyndroom, herstel bij rouw en burn out. Ik heb de mindfulnesstraining voor hulpverleners gevolgd bij David Dewulf en doe regelmatig mee aan een stiltemeditatie (Vipassana). Ik volgde een workshop transpersoonlijke psychiatrie bij Gradus Van Florenstein aan de  ‘School of new directions’ te Groningen.

Ik besteed zowel persoonlijk als naar de patiënt toe veel aandacht aan zelfzorg, omdat ik ervan overtuigd ben dat een gezonde levenswijze en een goede balans tussen inspanning en herstel de basis vormen voor de optimale werking van ons immuunsysteem. Voeding (ongeraffineerd), me-time-out, slaap, lichaamsbeweging en efficiënt ontkoppelen van sociale media zijn ieders persoonlijke/ouderlijke verantwoordelijkheid. Jong geleerd is…

Ik hecht veel waarde aan een open en eerlijk contact, correcte afspraken en stiptheid. Ik doe van mijn kant erg mijn best om dit na te leven. Niet (tijdig) geannuleerde afspraken worden in rekening gebracht.

Dr. Tine Palet, Sint Rochusstraat 42, 2100 Deurne