Over mezelf

dokter tine palet

Als klassiek geschoold arts vind ik het belangrijk dat ik een goede basiskennis van de algemeen gangbare geneeskunde heb en onderhoud, ik woon nascholingsdagen bij om up to date te blijven. In het begin van mijn loopbaan heb ik op spoedgevallen gewerkt en in het Instituut voor tropische geneeskunde. Na een 5 jarige opleiding tot klassiek homeopaat aan het VSU-BNIH werk ik sinds 1997 voltijds als huisarts-homeopaat. Ik neem deel aan congressen als toehoorder en als spreker. Ik werkte 9 jaar in het Homeopathisch Centrum Antwerpen. Sinds 2006 werk ik thuis in mijn eigen praktijk. Ik heb bijzonder veel ervaring met baby’s en kleine kinderen (immuunsysteem versterken), hoogsensitieve mensen en volwassenen die hun leven bewuster en aandachtiger willen leven. Ik heb de mindfulnesstraining voor hulpverleners gevolgd bij David Dewulf en doe regelmatig mee aan een stiltemeditatie (Vipassana). Ik volgde een workshop transpersoonlijke psychiatrie bij Gradus Van Florenstein aan de  ‘School of new directions’ te Groningen.

Sinds 2017 werkte ik aan een boek over zelfzorg, gebaseerd op 25 jaar ervaring als moeder en hulpverlener. Helaas staat dit project, dat zo goed als voltooid was, voorlopig on hold vanwege de ziekte en het overlijden van mijn zoon in 2020 en aansluitend de Coronacrisis met zijn administratieve overlast.

Ik hecht veel waarde aan een open en eerlijk contact, correcte afspraken en stiptheid. Ik doe van mijn kant erg mijn best om dit na te leven.

Dr. Tine Palet, Sint Rochusstraat 42, 2100 Deurne